Skapa Värde För Verksamheten I Sommar
Tillbaka till alla artiklar.

6 vinklar: Så skapar du värde för din verksamhet i sommar

Effektivitet, Employee Relations, Timing, CSR... Utforska sommarpotentialen och låt din verksamhet blomstra under sommaren.

KPI:er, budget, omsättning och nöjda medarbetare är alltid på agendan. Gäller det även under sommaren? Är det en tid att skruva upp eller ner eller bara hålla verksamheten flytande? Kanske finns det någon outnyttjad potential för att stärka och få din verksamhet att blomstra? Här får du 6 infallsvinklar som kan inspirera dig till en oförglömlig sommar!

1. Effektivitet: Optimera kapaciteten i sommar?

Får ni säga nej till en order för att produktionen går på halvfart eller för att ni stängt ner? Har ni justerat era automail till kunder med hänvisning till längre leveranstider eller kundsupport? Eller är sommaren eran högsäsong?

Med sommarvikarier finns goda förutsättningar att hålla verksamheten igång när din ordinarie personal tar ledigt. Det är också ett utmärkt sätt att förstärka teamet under högsäsong.

2. Employee relations: Stärk relationen med dina medarbetare

Det är inte lätt att få ihop semesterpusslet när alla vill ha ledigt samtidigt och det finns alltid en risk att någon blir besviken. Kanske är sommarvikarien en lösning för att kunna tillgodose en medarbetares önskemål. Genom att kunna säga JA, får din medarbetare en välkommen chans att lösa sitt sommarpussel med tex. skollov, familjeplaner, festivaler eller den där efterlängtade greklandsresan. På så sätt stärker du både ditt employer brand och relationen med dina medarbetare.

3. Timing: Genomför ett optimalt sommarprojekt

Har du ett projekt som det aldrig finns tid för? Är sommaren den mest optimala tiden att genomföra ett projekt, för att det påverkar verksamheten minst?

Kan din lösning vara att hyra in en projektanställd medarbetare för att:

• Städa i arkivet?
• Uppdatera kundregistret?
• Synka system efter en sammanslagning?

4.  CSR: Ge någon en chans

För många kan sommarjobbet vara språngbrädan dom väntat på för att tex komplettera en utbildning eller komma in på arbetsmarknaden. Dra nytta av sommarvikaries upplevelser, erfarenheter och idéer för att stärka er verksamhet. Kanske visar det sig dessutom att ni hittat en riktig drömkandidat för en fast tjänst till hösten.

5.  Prepare for the unexpected: Gå på semester med en backup plan

Även om sommarpusslet är löst finns det alltid situationer som kan uppstå där ni blir en medarbetare kort. Då gäller det att snabbt kunna agera om några kritiska arbetsuppgifter hamnar i kläm. Står du utan en egen lösning för att hitta en semestervikarie så kontakta ditt bemanningsföretag.

6. Performance: Onboarda i turbofart

Om du anlitar sommarvikarier är det viktigt att dom snabbt kommer in och kan leverera i sitt jobb. Med många i den ordinarie personalstyrkan på semester är det färre som skall lösa uppgiften och färre att fråga om hjälp.

Trygga sommarvikarien med en onboardingprocess i turbofart: Utnyttja pre-boardingen för att visa att dom är väntade och ge dom de bästa förutsättningar att lyckas från dag ett. En video kan vara guld värt för att förmedla:

• Välkommen till oss
• Jobbinstruktioner
• Viktiga företagsprocesser och regelverk

Är detta sommaren du kan säga ja till alla dina affärer?

Eller sommaren du inte behöver sätta upp en skylt ”STÄNGT”! Är det också sommaren du kan säga ja till allas semesterönskemål?

Har du kommit så långt att du skall fördela ut semesterveckorna? Ladda gärna ner vår semesterkalender för att tydliggöra din bemanning i sommar.

Har du några planer, utmaningar eller konkreta behov i sommar? Tveka inte att kontakta oss, vi ser fram emot att hjälpa dig att skapa värden för en minnesvärd sommar.

Dela: